iPhone-dieven krijgen boete en taakstraf

De twee studenten die een gevonden prototype van de iPhone 4 vorig jaar aan een techweblog verkochten zijn veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur en een boete van 250 dollar. De 22-jarige Brian Hogan en de 28-jarige Robert Sage Wallower krijgen bovendien een jaar voorwaardelijke celstraf. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald.

De straf valt laag uit omdat Hogan en Sage Wallower volgens de rechter naïef waren en niet na hadden gedacht over de mogelijke consequenties. De twee verkochten begin vorig jaar voor vijfduizend dollar de in een café gevonden iPhone 4 aan het techweblog Gizmodo. Het weblog maakte tal van details over de telefoon nog voor de onthulling openbaar. De winst uit de verkoop van de telefoon mogen Hogan en Sage Wallower vreemd genoeg houden.

Na de publicatie van de gevonden iPhone op het weblog deed de Amerikaanse politie invallen bij de bloggers. Het weblog ging eerder vrijuit omdat zij handelden in het journalistieke belang. Met de veroordeling van Hogan en Sage Wallower komt een einde aan de zaak rond de verloren iPhone.

De iPhone 4 krijgt eind deze maand een opvolger in de vorm van de iPhone 4S. De twee telefoons lijken veel op elkaar, maar de 4S heeft een krachtigere processor en een camera met meer detail. In Nederland gaan onder meer KPN en T-Mobile de smartphone aanbieden.


iPhone-dieven krijgen boete en taakstraf