BelgiŽ leert vingeren en beffen

Een online sekscursus is in België een daverend succes. Onze zuiderburen leren massaal hoe je het ook voor een vrouw leuk kunt maken in bed. Vooral de cursussen beffen en haar vingeren vinden gretig aftrek.

Nadat wij Nederlanders al eerder gebruik konden maken van de cursus 'HoeHetMoet', is bij de Belgen op 3 oktober www.hoehetmoet.be gelanceerd. In ruim een week tijd hebben al honderdduizend Belgen de website bezocht, waarvan 69 procent man zijn.

Blijkbaar hebben de Belgen nu ook door dat je een vrouw moet plezieren wil je als man zijnde niet droog komen te staan. Zij leggen dan ook grof geld neer om te leren hoe zij een dame kunnen vingeren en oraal verwennen. Schuchter zijn onze zuiderburen nog wel: de cursus anale seks is er lang niet zo populair als bij ons.

Met respectievelijk 11 en 10 procent van de afgenomen cursussen zijn leren vingeren en beffen duidelijk het populairst. De top 5 wordt afgesloten met 'de eerste keer' (9 procent), jezelf aftrekken en pijpen (8 procent). In ons land staat anale seks met 13 procent fier bovenaan, gevolgd door beffen (12 procent) en pijpen (11 procent). Overigens wordt er vandaag ook een Britse variant gelanceeerd.

"De website is een goede aanvulling op bestaande initiatieven", verklaart Boris Cruyssaert van Sensoa. "Www.hoehetmoet.be laat in bewegend beeld zien hoe sekstechnieken precies in elkaar zitten. Het is geen porno, ook al zijn de beelden expliciet. We weten uit onze werking dat sommige jongvolwassenen op zoek zijn naar visuele informatie en deze site biedt die informatie aan met duidelijke films. We vinden het goed dat de films ook nadruk leggen op veilig vrijen en respect voor elkaar. Het is een project dat tegemoet komt aan een nood, ook al houden we niet van de naam. We vinden het belangrijk om te blijven herhalen dat als het om seks gaat, er helemaal niets moet, behalve elkaars grenzen respecteren."