Marathonloper neemt de bus

Sommige atleten hebben er alles voor over om hoog te eindigen in de wedstrijd. Zo ook de 31-jarige Rob Sloan die in de Kielder Marathon in Northumberland als derde over de streep kwam. De Brit had namelijk met de bus een stukje van het parkoers afgesneden, zo meldt The Sunderland Echo vandaag.

Sloan passeerde de finish in een tijd van twee uur en 51 minuten wat goed was voor de derde plaats. Vol trots vertelde de Brit na afloop van de race aan een lokaal tv-station dat hij alles gegeven had en zeer blij was met de bronzen medaille. Op de vraag waar hij de als derde lopende Cairns in had gehaald moest hij het antwoord schuldig blijven.

De reden was dat Sloan na 32 kilometer in de marathon het parkoers verlaten had en de bus had genomen. Vlak voor de streep ging de Brit achter een boom staan wachten tot de eerste deelnemers gepasseerd waren om vervolgens de slotmeters in de wedstrijd te lopen en zo als derde te finishen. Sloan ontkende eerst het bedrog nog, maar hij was gezien door andere deelnemers, waardoor de organisatie van de Kielder Marathon niets anders kon doen dan hem te diskwalificeren.