Johnny de Mol 'te zwaar' voor heldenrol

Johnny de Mol heeft zichzelf nooit gezien als de held in een film. "Ik was lang te oud en misschien ook wel een beetje te zwaar voor de jonge heldenrol, maar nog steeds te jong voor de vaderrol", zegt de 32-jarige De Mol tegen Novum Nieuws.

In de nieuwe jeugdfilm Patatje Oorlog speelt De Mol een jonge vader. Met zijn eerste filmrol als vader, heeft hij een castingprobleem minder. "Ik viel de laatste jaren een beetje tussen het wal en het schip qua leeftijd."

De Mol speelt in de film de vader van de 9-jarige Kiek, gespeeld door Pippa Allen. De twee hadden snel een band met elkaar. "We konden elkaar wel een beetje pesten en treiteren." De presentator en acteur ziet een stel koters best zitten. "Ik wilde hiervoor ook al graag vader worden. Ik moet alleen nog een leuke moeder vinden."

In Patatje Oorlog moet het personage van De Mol zijn gezin een paar maanden alleen laten om in Afghanistan als dokter te werken. Thuis maakt Kiek zich grote zorgen of haar vader ooit nog thuiskomt. "Ik denk dat het voor veel kinderen met ouders die vaak weg zijn wel heel herkenbaar is", aldus De Mol.

De jeugdfilm gaat woensdag in première tijdens het kinderfilmfestival Cinekid in Amsterdam.