Tyton: "Ik wil elke dag iets meer doen"

Het herstel van Przemyslaw Tyton verloopt gestaag. Dit liet de Poolse doelman, die herstellende is van een zware hersenschudding, eerder vandaag aan PSV TV weten.

"Ik wil elke dag iets meer doen. Ik ben bezig met oefeningen en telkens wordt er gekeken of er geen reactie op komt. Ik hoop deze week weer een stapje verder te zetten", liet Tyton in een interview met de clubzender weten.

Tyton liep op 18 september jl., tijdens de wedstrijd tegen Ajax (2-2), een zware hersenschudding op, nadat zijn hoofd in contact kwam met de knie van Timothy Derijck. Het duurde vervolgens een kwartier voor de Poolse sluitpost stabiel was en naar het ziekenhuis vervoerd kon worden. Inmiddels is hij hard aan zijn rentree aan het werken.

"We zijn bezig om allerlei oefeningen te doen en het belangrijkste is dat ik daarbij geen hoofdpijn krijg", vervolgde de Pool zijn verhaal. "Elke dag wil ik ietsje meer doen, zo hoop ik deze week weer een stapje verder te zetten. Ik concentreer me op een terugkeer, maar daar staat geen termijn voor."

In de afgelopen periode werkte Tyton voornamelijk in de sportzaal aan zijn herstel. Zo stond hij al een aantal keer op de loopband en de crosstrainer. "Telkens is het even de reactie afwachten, er is ook dagelijks overleg met onze medische staf. Het belangrijkste is mijn gevoel, ik wil graag elke dag vooruitgang boeken."


Tyton wordt gestabiliseerd na zijn botsing met Derijck (Foto: Pro Shots)