Overvallers binden kind van 11 vast

Een gezin uit Amsterdam Noord is gisteravond thuis overvallen en beroofd.

Rond negen uur werd er aangebeld bij een woning aan de straat Diopter. Een van de bewoners deed open en zag tot zijn grote schrik dat er drie mannen met bivakmutsen voor zijn deur stonden. Een van de drie dreigde met een vuurwapen. Ze drongen direct de woning binnen en bonden de drie bewoners, waaronder een 11-jarig kind, vast.

De woning werd doorzocht en nadat de daders van alles buit hadden gemaakt gingen ze er vandoor. Volgens getuigen zouden ze onder meer mobiele telefoons hebben buit gemaakt. De slachtoffers konden zichzelf bevrijden en de politie waarschuwen. Er vielen geen gewonden. De daders zijn nog voortvluchtig.

Het is al de tweede gewapende woningoverval in Noord in korte tijd. Vorige week werd een woning aan de Oostzanerdijk overvallen

Om dit soort traumatische ervaringen te voorkomen roept een woordvoerder van de politie Amsterdammers op om hun woning beter te beveiligen, met bijvoorbeeld een zogenaamde knip op de deur. Ook adviseren ze nooit zonder reden de deur open te doen, zeker als je niemand verwacht.