Oefenwedstrijd Oranje tegen Bayern gaat door

De oefenwedstrijd tussen het Nederlands elftal en Bayern München op 22 mei gaat gewoon door. Dat heeft directeur betaald voetbal van de KNVB Bert van Oostveen laten weten. Bondscoach Bert van Marwijk meldde vrijdagavond dat de wedstrijd wat hem betreft geschrapt mag worden, omdat hij het helemaal gehad heeft met de Duitse topclub.

"Ik begrijp de emotie die ontstaat na een wedstrijd", zegt Van Oostveen, die wel laat weten dat er aan de eerdere afspraken met Bayern niet getornd zal worden. "De KNVB respecteert deze afspraken. Dit betekent dat we gewoon zullen spelen tegen Bayern. Daar is geen discussie over mogelijk."

Bayern haalde zich vrijdag de woede van Van Marwijk op de hals door te suggereren dat Arjen Robben bij het Nederlands elftal een liesbreuk heeft opgelopen. Volgens de medische staf van Oranje kwam de aanvaller juist al met een liesbreuk aan in Noordwijk en is daar in tegenstelling tot in München de juiste diagnose gesteld.

De oefenwedstrijd op 22 mei is het gevolg van eerdere onenigheid tussen Bayern en de KNVB over Robben. De Duitsers waren woedend dat Robben zich na het WK geblesseerd meldde in München en vonden het meespelen van de aanvaller in Zuid-Afrika onverantwoord. De vriendschappelijke wedstrijd vindt plaats in de Allianz Arena in München.