Onderzoek speedbootongeluk duurt langer

Het onderzoek naar de toedracht van het speedbootongeluk bij Cuijk duurt nog weken. Dat laat de waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten vrijdag weten. Eerder zei de politie deze week duidelijkheid te verwachten.

Vier opvarenden van de speedboot kwamen om het leven na een botsing maandagavond met een binnenvaartschip. Aan boord van de speedboot waren zeven vrienden. Drie van hen werden na de botsing door het binnenvaartschip aan boord genomen. Eén slachtoffer werd niet lang na het ongeluk geborgen. Dinsdag werden de overige drie slachtoffers gevonden.

Een eerste onderzoek wees al uit dat de schipper van het binnenvaartschip niet had gedronken. Enkele opvarenden van de speedboot hadden wel gedronken, maar of dat ook gold voor de stuurman is nog niet bekend. Er wordt ook rekening gehouden met de optie dat er te snel is gevaren.

Zaterdag vindt in Cuijk een herdenkingstocht voor de slachtoffers plaats, meldt de gemeente Gennep, waartoe Cuijk behoort. De tocht begint om 20.30 uur bij de pont aan de Maasboulevard en eindigt een halfuur later op de oever bij de plek van het ongeluk. Er worden bloemen te water gelaten en ballonnen opgelaten.