'Meisje (11) zwanger door wc-bril'

Bajesklant Rubicel Aguilar Perez uit het Californische Santa Ana is woedend op aanklager Karen Schatzle. De man, die een flinke gevangenisstraf uitzit wegens verkrachting, eist dat hij wordt vrijgelaten. Volgens hem is zijn destijds 11-jarige dochter zwanger geraakt door een met sperma besmeurde toiletbril en liet Schatzle zich te veel leiden door haar eigen mening.

Perez moest vorig jaar voor de rechter verschijnen wegens de vermeende verkrachting van zijn schoonzus. Hij ontkende echter schuldig te zijn. "Ik heb genoeg aan mijn vrouw", luidde zijn argument. "En uw dochter", vulde de aanklager aan. De verdediging maakte hierop bezwaar, waarna de rechter oordeelde dat het argument over het randje was. Perez eist nu dat het proces wordt overgedaan wegens vermeend wangedrag van Schatzle.

De beste man woonde jaren met zijn vrouw, drie kinderen en acht anderen in een eenkamerappartement in Santa Ana. In 2008 werd zijn dochter ineens zwanger, en dat op 11-jarige leeftijd. Iedereen, inclusief Perez zelf, vroeg zich af hoe dit toch kon gebeuren. De vader was er van overtuigd dat het meisje zwanger was geraakt door op de wc te zitten. Op de bril aanwezig sperma zou op de een of andere manier haar vagina zijn binnengedrongen, waarna de zwemmertjes haar bevruchtten. Zijn dochter was namelijk nog maagd, zo wist hij.

Niets bleek echter minder waar. Uit DNA-onderzoek is namelijk gebleken dat de kans dat papa zelf de vader is van zijn eigen kleinkind 200.000 keer groter is dan dat wie dan ook op deze aardkloot haar zou hebben bezwangerd. De Officier van Justitie oordeelde tijdens het proces dat alleen een 'walgelijke' vader het bed zou delen met zijn eigen dochter. Het Californische Hof van Beroep heeft de eis van Perez afgelopen week verworpen. De incestueuze vader blijft dan ook 21 jaar of langer vastzitten.