"Gamers snappen begrip bèta niet"

Sinds de release van de open bèta voor Battlefield 3 afgelopen week, krijgt DICE, ontwikkelaar van de game, veel klachten van gamers dat de game vol met bugs zit. Volgens Patrick Liu van DICE is het voor sommige gamers moeilijk te begrijpen wat de term 'bèta' precies inhoudt.

Volgens Liu hebben ze een oude build van de code gepakt en gebruiken ze deze voor de bèta. Ze willen hiermee een vergelijkbare test houden als met eerdere tests die ze hebben gedaan. Het doel van de bèta is het testen van de servers en willen ze problemen de ze hadden met Battlefield 1943 en Battlefield Bad Company 2 op deze manier voorkomen.

“It was horrible with Battlefield 1943 – it sold ten times the numbers we thought it would, and it was down for three or four days which is really bad. We don’t want to go through that again.”

Liu begrijpt dat sommige gamers bezorgt zijn over de build die ze nu aan het spelen zijn maar wil verzekeren dat het uiteindelijke product een stuk beter is. Battlefield 3 verschijnt eind deze maand op de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. De bèta is voor alle drie de platformen op dit moment te downloaden.