Marjolijn Touw verlaat gezin

Musicalster Marjolijn Touw heeft haar man en haar 15-jarige dochter verlaten. "Het is niet omdat ik niet meer van Arjan en Mila houd. Integendeel. Maar ik ben net 49 geworden en moet tijd voor mezelf nemen. Daar kom ik thuis niet aan toe", vertelt zij aan De Telegraaf.

Toch benadrukt de actrice dat haar relatie met haar man niet voorbij is. "Arjan en ik gaan nu aan het 'ontsloofde huwelijk' beginnen. Of 'latten op leeftijd'. Ik wil bewust afkicken van het altijd maar zorgen voor anderen. Afwasmachine, wasmachine, opruimen, helpen met huiswerk. Ik neem afstand om weer dichterbij te kunnen komen."

Op aanraden van haar man betrok Touw een eigen appartement. "Als ik nu 's ochtends mijn nieuwe eigen flat uitga is het opgeruimd. En als ik thuiskom is het nog opgeruimd. Dat is zo'n weldaad! Wat een verschil met ons gezinshuis waar ik thuis gekomen meteen kon beginnen met zorgen. Voor ik aan mezelf toekwam, was ik steeds eerst aan het redderen. Ik kon daar niet meer tegen."

Touw, onder meer bekend van haar rol in Petticoat, had eerder burn-outs en werkte toen gewoon door. "Juist dat heeft me geleerd dat wij als stoere, geëmancipeerde vrouwen wel veel van onszelf vergen. We zijn moeder, manager, minnares, carrièrevrouw en gedragen ons altijd stralend alsof we op een podium staan. Ik heb nu even op de rem getrapt."