Johnny de Mol begrijpt Johan Derksen

Johnny de Mol vindt het begrijpelijk dat Johan Derksen niet van plan is naar de uitreiking van de Gouden Televizier Ring te komen. Ze zijn beiden genomineerd voor de Zilveren Televizier Ster voor mannelijke tv-persoonlijkheid. "Hij kan niet meer terug", zegt De Mol tegen Novum Nieuws.

De derde kanshebber op de Zilveren Televizier Ster is Jeroen van Koningsbrugge. Johan Derksen gaf deze week aan niet van plan te zijn naar het gala te komen. "Ik ga niet tussen al die aangeklede apen staan." De Mol snapt de afkeer van Derksen. "Hij heeft zich vorig jaar nogal negatief uitgelaten over deze hele poppenkast, dus als hij nu wel was gegaan had ik het juist raar gevonden."

De 32-jarige De Mol is trots op zijn nominatie. "Ik vind het wel lachen dat ik genomineerd ben," aldus De Mol. "Ik maak nog geen vijf jaar televisieprogramma's en ik ben al voor de tweede keer genomineerd."

De presentator is op televisie te zien met zijn interviewprogramma Waar is de Mol? "We halen niet zulke hoge kijkcijfers als bijvoorbeeld The Voice of Ik Hou van Holland of Wie is de Mol?" De Mol werd in 2009 ook genomineerd voor de Zilveren Televizier Ster. Toen ging de prijs naar Ruben Nicolai. De prijs wordt op 21 oktober uitgereikt tijdens het Gouden Televizier Ring Gala.