Bizot: "Ik moest hem pakken, simpel zat"

Dankzij een uitstekend optreden van keepers Jeroen Zoet en Marco Bizot wist Jong Oranje met 0-1 te winnen van de leeftijdsgenoten van Oostenrijk. Het was alweer de derde overwinning op rij in het EK-kwalificatietoernooi.

Na het vroege doelpunt van Nacer Barazite hield Zoet, die door RKC Waalwijk wordt gehuurd van PSV, zijn doel schoon met een aantal spectaculaire reddingen. Na een uur spelen moest de doelman echter met een rode kaart het veld verlaten.

Zoet kreeg na een uur spelen de rode kaart, nadat hij Andreas Weimann in het strafschopgebied onderuit haalde: "Ik moest wel aan de noodrem trekken." Over de wedstrijd was Zoet zeer te spreken: "We hebben beide laten zien wat we kunnen. Het resultaat wat we hier behaald hebben is wel een klein wonder, maar als team zijnde hebben we het goed opgepakt."

Bizot, debutant bij Jong Oranje, kwam als invaller in het veld en kreeg meteen de taak om de toegekende strafschop te stoppen. De keeper van SC Cambuur, dat hem van Ajax huurt, dit deed met succes. "Ik moest hem pakken, simpel zat", reageerde Bizot nuchter na afloop.

"Je moet er in een keer staan. Als je deze strafschop houdt dan win je meer dan dat je verliest", vervolgde de keeper tegenover de camera's van RTL7. Bizot wist aan de hand van een boekje waar Oostenrijker Raphael Holzhauser de strafschop ongeveer zou gaan plaatsen: "Ik heb wel vaker van die boekjes gehad. En dan schoten ze hem weer in de andere hoek. Ik deed het maar lekker zelf."