Ca. 7000 MP3's downloaden door blunder KRO

Jaren geleden lagen al de tieten van Eva Jinek te grabbel door een blunder van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Later bleken ook vele, soms bedrijfsgevoelige, bestanden te downloaden via een zogeheten open dir van de NPO. Nu zul je denken dat ze daar wel iets van hebben geleerd, maar niets is minder waar.

Tim Kuik zal er natuurlijk niet blij van worden, maar dankzij de KRO kunnen maar liefst 6869 MP3's worden gedownload. Wie naar de open dir gaat, kan kiezen uit tal van MP3's. Hieronder bevinden zich klassiekers van onder andere 2 Unlimited, Madonna, Maroon 5 en zelfs Engelbert Humperdinck.

Daar blijft het echter niet bij. Zo kan men zelfs sfeermuziek downloaden. Zo kies je de ideale muziek voor als je bijvoorbeeld in een romantische, blije, boze of verdrietige bui bent. De open dir blijkt overigens een onderdeel te zijn van het KRO-concept Moodstream.

Update 22.50 uur:
Het lijkt erop dat ze bij de KRO wakker zijn geworden. Na twee uren, waarin FOK!kers voor terabytes dataverkeer hebben gezorgd, is het uit met de pret. Wie nu muziek wil downloaden, krijgt een foutmelding te zien.