Opgeluchte Sedoc bereidt zich al voor op Spelen

Hordenloper Gregory Sedoc is erg blij met de uitspraak over de dopingregels van het IOC. "Deze uitspraak is gerechtigheid, ik heb namelijk niks te maken met doping", zegt Sedoc vandaag tegen Novum Nieuws. De uitspraak van sporttribunaal CAS houdt in dat sporters die zes maanden of langer geschorst zijn geweest, toch mogen meedoen aan de eerstvolgende Olympische Spelen.

De 30-jarige Amsterdammer werd voor een jaar geschorst omdat hij zijn 'whereabouts' niet goed had ingevuld. Hij moet dat in de toekomst nog scherper in de gaten houden. "Het is zo dat je door het doorgeven van deze informatie geen privacy meer hebt. Ik heb het een paar keer door omstandigheden gemist. Je let er scherper op, maar het kan weleens misgaan. En dat is bij mij gebeurd."

Sedoc bereidt zich al voor op de Spelen, maar mag tot juli 2012 geen wedstrijden lopen. Aan de schorsing zijn extra beperkingen verbonden. "Ik mag geen gebruik maken van de faciliteiten op Papendal, maar ik train gewoon bij mijn club."

In augustus mag de beroepsmilitair proberen voor Nederland een Olympische medaille te bemachtigen. In 2008 deed Sedoc ook mee aan de Spelen. Toen haalde hij in Beijing de zesde plaats op de 110 meter horden.