Thekla Reuten is nomade door filmcarrière

Thekla Reuten reist er flink op los voor haar internationale acteercarrière. De actrice is een paar maanden per jaar te vinden in Hollywood. "Ik ben toch een beetje een nomade de laatste jaren", zegt Reuten tegen Novum Nieuws.

De actrice is veel op pad voor haar internationale producties. "Er zijn heel veel Amerikaanse producties die bijvoorbeeld in Bulgarije of in Engeland worden opgenomen." Vorig jaar was de actrice naast George Clooney te zien in The American. Voor de opnames van de psychologische spionagethriller moest ze tijdelijk verkassen naar Italië.

De actrice had in 2008 een kleine rol in de Amerikaanse tv-serie Lost en was dat jaar ook te zien in de misdaadkomedie In Bruges. Ze voelt zich thuis in Los Angeles. "Ik ben een van die mensen die heel erg houdt van LA." Ze werkt zich niet alleen een slag in de rondte, maar weet ook van de stad te genieten. "Je stapt in je auto en aan het einde van de dag gaat de zon onder, dat vind ik heerlijk."

De 36-jarige Reuten is dit jaar nog te zien in de Duitse komedie Hotel Lux die op 27 oktober in Duitsland in première gaat. Vanaf donderdagavond is de misdaadserie Hidden op BBC 1 te zien. Reuten heeft in de vierdelige serie een hoofdrol als advocaat. "De serie is heel goed geschreven en spannend."