Van Marwijk: "Bruma heeft goede stap gemaakt"

Volgens bondscoach Bert van Marwijk heeft Jeffrey Bruma er heel goed aan gedaan om de overstap te maken van Chelsea naar Hamburger SV. Bij de Duitse ploeg krijgt de jonge verdediger bijna wekelijks speelminuten, terwijl hij bij Chelsea nauwelijks op het hoogste niveau uitkwam.

"Jeffrey is een heel talentvolle jongen, die denk ik een aantal lastige jaren heeft gehad bij Chelsea", aldus Van Marwijk tegenover OnsOranje. "Hij kwam daar nauwelijks aan spelen toe. Eigenlijk speelde hij alleen maar in het tweede elftal. Hij kreeg daar totaal geen aandacht. Maar ook geen enkele spanning of druk. Gelukkig is hij nu bij HSV. In september maakte hij bij ons op de training al een goede indruk. Daarom heb ik hem ook weer opgeroepen. En ik ben blij dat hij nu een paar keer heeft gespeeld bij HSV."

"Jeffrey is een jongen die heel getalenteerd is. Hij is snel en wendbaar, groot en sterk. Hij heeft een goede pass. Alleen hij moet gewoon echt veel spelen. Ik denk ook dat het een jongen is die goede mensen om zich heen nodig heeft op het veld", vervolgt de bondscoach.

Bruma is één van de kandidaten om de plek in de basis van Oranje over te nemen, nu John Heitinga wegens een blessure niet bij de selectie zit. Morgen speelt Nederland het EK-kwalificatieduel tegen Moldavië, terwijl volgende week dinsdag Zweden de tegenstander is.