Alonso zet zinnen op vice-kampioenschap

Coureur Fernando Alonso zet dit jaar zijn zinnen op de tweede plek. De Ferrari-rijder realiseert zich daarbij dat dit zeker niet makkelijk gaat worden, gezien de vorm van concurrent McLaren. Op dit moment staat Alonso derde in de strijd om de wereldtitel, één punt achter Jenson Button.

"We maken geen kans meer op de titel, maar er is nog voldoende om voor te vechten", aldus de Spanjaard. "Zo is er nog de tweede plaats in het rijderskampioenschap. Het zou een fantastisch resultaat zijn voor het team als we die plek nog zouden kunnen pakken. Er zijn momenteel vier gegadigen voor die tweede plaats. Ik denk dat we er pas in Brazilië achter zullen komen wie er met die tweede plek vandoor gaat."

"Het wordt zeker niet gemakkelijk voor ons. Onze naaste rivalen lijken de laatste races iets sterker te zijn geworden. Maar het is nog geen verloren zaak. Vanaf nu moet alles gewoon perfect gaan", vervolgde Alonso. "Daarnaast maken we ook nog kans op de tweede plaats bij de constructeurs. Dat wordt een nog veel grotere uitdaging, aangezien McLaren een flinke voorsprong op ons heeft. Maar onmogelijk is het niet. We gaan hard aan het werk om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten."