Een op de tien ontmoet geliefde via internet

Internet is in het afgelopen decennium een belangrijke manier geworden om de ware te vinden. In de afgelopen tien jaar leerde bijna een op de tien stellen elkaar kennen via een datingsite of een sociaal netwerk. Daarvoor speelde internet nog helemaal geen rol. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Partners die elkaar via internet vinden zijn gemiddeld een stuk ouder dan de partners die elkaar op andere manieren ontmoetten. De gemiddelde leeftijd is online 35 jaar. Dat komt volgens het CBS doordat het vaak om een tweede liefde gaat of om mensen die geen partner konden vinden op een andere manier. De meeste mensen ontmoeten hun geliefde rond hun 25e levensjaar.

Ook de werkvloer is een populaire plek om de ware te vinden. 17 procent van de stellen hebben elkaar daar leren kennen. Voor 2000 lag dat aantal nog op 12 procent. Het uitgaansleven en vakanties zijn daarentegen minder belangrijk geworden. Tien jaar geleden ontmoette 46 procent daar nog de huidige partner, tegenwoordig is dat nog maar 35 procent.

Hoogopgeleiden vinden hun partner in vergelijking met middelbaar en laag opgeleiden vaker via school. Mensen met lagere opleiding leren hun partner vaker kennen via familie of in het uitgaansleven.