Webgames kunnen spelcomputers evenaren in kwaliteit

De techniek achter populaire schietspellen zoals Gears of War en Bioshock werkt nu ook in internetbrowsers. Gamestudio Epic Games heeft dit getoond aan de hand van het schietspel Unreal Tournament 3. Het schietspel kan in een webbrowser gespeeld worden. Dat schrijven Amerikaanse media.

De Unreal Engine 3, de naam van de grafische techniek achter vele spellen, kan samen met het deze week gelanceerde Adobe Flash Player 11 duizend keer zo snel beelden genereren. Hierdoor kunnen internetspellen veel meer detail krijgen. Het kan dus zo maar zijn dat het volgende spel in de actieserie Gears of War gespeeld kan worden op Facebook.

Engines vormen de basis voor vele spellen. Zo vormt de Unreal Engine 3 de basis voor verschillende PlayStation 3-games, maar ook voor de iPhone-game Infinity Blade. Door de engine ook bruikbaar te maken voor browsergames stapt Epic Games in de voetsporen van Unity. Dit bedrijf levert de Unity 3D-engine. Daarmee kunnen ontwikkelaars spellen maken die gemakkelijk zijn over te zetten naar andere computers, tablets of smartphones.


Webgames kunnen spelcomputers evenaren in kwaliteit