Ook Frankrijk verbiedt flashkaartjes voor Nintendo DS

Nintendo heeft weer een overwinning geboekt in hun voortdurende strijd tegen piraterij. Vanaf deze maand is het ook in Frankrijk verboden om games te kopiëren en verspreiden door middel van het gebruik van flashkaartjes, ook wel bekend als R4-kaartjes.

Boetes kunnen oplopen tot 460.000 euro per overtreding of een gevangenisstraf. Eerder waren flashkaartjes al verboden in landen als Duitsland, Nederland, Italië, België en Engeland. Steeds meer landen in Europa, en ook wereldwijd, kiezen voor een verbod op het kopiëren en verspreiden van games.

Stephan Bole, Nintendo in Frankrijk, is tevreden maar zegt dat Nintendo niet zal stoppen met het bestrijden van het kopiëren van games. Volgens Bole doet Nintendo dit niet alleen voor zichzelf, maar voor de gehele industrie inclusief de gebruikers.

De verkoopcijfers van games voor Nintendo DS zijn de afgelopen jaren compleet ingestort en veel developers kozen er voor om hun games niet meer uit te geven in landen als Nederland vanwege de grootschalige piraterij. De huidige handheld van Nintendo, Nintendo 3DS, heeft een betere beveiliging, maar ook daar zijn de eerste stappen al gezet.