Gamemakers enthousiast over iPhone 4S

Gameontwikkelaars zijn enthousiast over de technische eigenschappen van de iPhone 4S. Vooral de dual core A5-processor, de snellere internetverbinding en de betere grafische kaart worden door makers van spellen geprezen.

"Het is alsof je een spelcomputer in je hand hebt", reageert Jonathan Kromrey van uitgever Namco Bandai tegenover de website Industry Gamers. Kromrey is een van de vele woordvoerders van gamebedrijven die de komst van de krachtigere smartphone toejuichen.

Een van de nieuwe mogelijkheden van de iPhone 4S is het aansturen van de telefoon met de stem. Apple noemt deze stemherkenning een persoonlijke assistent en ze heet Siri. Gamebedrijven zijn enthousiast over Siri en zien mogelijkheden om de techniek ook in spellen toe te passen.

Chair Entertainment is een van de bedrijven die al werken aan een game voor de iPhone 4S. Op 1 december, ruim een maand nadat de iPhone 4S in Nederland te krijgen is, komt het bedrijf met de actiegame Infinity Blade 2. Met het eerste deel voor de iPhone 3GS, iPad en iPhone 4 heeft het bedrijf ruim twintig miljoen dollar verdiend.

De iPhone 4S is vanaf 28 oktober in Nederland verkrijgbaar.


Gamemakers enthousiast over iPhone 4S