Dolblije Duplan: "Ik ben weer terug"

Voor Eduard Duplan was het zaterdag dan eindelijk zover. De Fransman maakte na langdurig blessureleed zijn rentree bij FC Utrecht. Duplan was er ruim vijf maanden uit met een zware knieblessure. De aanvaller moest zelfs een operatie ondergaan, maar nu is hij weer inzetbaar voor de Domstedelingen.

Duplan deed het laatste kwartier mee tegen RKC Waalwijk (3-0) en was erg blij dat hij weer van de partij kon zijn. "Prachtig. Dit is kippenvel. Ik had niet verwacht dat er zoveel steun zou komen."

De Utrecht-supporters gaven Duplan een kwartier voor tijd een staande ovatie. "Hier heb ik vijf maanden van gedroomd", glundert de Fransman in gesprek met Goal.com. "Vijf maanden! Moet je je voorstellen. Ik raakte erg gefrusteerd, want ik wil wekelijks spelen. De medische staf is erg belangrijk voor mij geweest en nu ben ik weer terug. Ik heb er erg veel zin in."

Wellicht begint Duplan komende week in de basis, wanneer Utrecht het in Eindhoven opneemt tegen PSV. Voor de Fransman betekent het duel een weerzien met oude bekenden. "Sowieso is het heel leuk om tegen Dries Mertens en Kevin Strootman te spelen. Niemand verwacht dat we iets gaan halen bij PSV, maar met deze selectie kunnen we zeker wat uitrichten."