Doden door noodweer Filipijnen

Tyfoons hebben in de Filipijnen aan zeker 55 mensen het leven gekost. Het land heeft te kampen met verscheidene tyfoons, die voor veel wateroverlast en slachtoffers zorgen. Vooral Nesat was dodelijk; zeker 52 mensen kwamen in het noodweer om. Tyfoon Nalgae kostte aan drie mensen het leven.

In het noordoosten van de Filipijnen zitten door overstromingen honderden dorpsbewoners al vier dagen vast op de daken van hun woningen. Reddingswerkers doen hun uiterste best om hen te bereiken. Zondag werden twee legerhelikopters ingezet om water en voedsel te droppen bij de wanhopige inwoners van onder meer Calumpit.

De burgemeester van Calumpit, James de Jesus, heeft de regering dringend om meer hulp verzocht. "Degenen die om hulp roepen moeten eerst worden gered, want zij hebben ouderen en kinderen bij zich", zei De Jesus. "We hebben een enorm probleem hier."

In Zuidoost-Azië, China, Japan en Zuid-Azië zijn de afgelopen vier maanden honderden mensen omgekomen door overstromingen, tyfoons en ander noodweer.