[Jupiler League] FC Zwolle pakt eerste periodetitel

FC Zwolle heeft beslag gelegd op de eerste periodetitel van de Jupiler League. De ploeg van Art Langeler won zelf met 7-3 van Telstar en profiteerde van de 1-0 nederlaag van FC Eindhoven bij MVV. Beide ploegen hebben na acht wedstrijden zeventien punten, maar het doelsaldo van Zwolle is beter.

Eindhoven had aan een punt genoeg voor de eerste periodetitel en leek dat resultaat in Maastricht ook in de wacht te slepen. Zes minuten voor tijd schoot MVV-aanvaller Michael La Rosa echter de winnende treffer binnen.

Zwolle profiteerde dankbaar. De thuisploeg kwam tegen Telstar in de eerste helft driemaal op voorsprong via Arne Slot, Furdjel Narsingh en Nassir Maachi, maar even zoveel keer kwamen de bezoekers terug, via Gerson Sheotahul, Sjaak Lettinga en Johan Plat. Nogmaals Maachi en Bram van Polen zorgden echter voor een comfortabele 5-3 voorsprong voor Zwolle bij rust. Andermaal Slot en Joey van den Berg voerden in de tweede helft de score verder op.

De overige uitslagen van vanavond en de samenvattingen van de gespeelde wedstrijden zullen morgen in aparte berichten volgen.