Slot Rijnsburgse Boys - Spakenburg moet over

De laatste negen minuten van het Topklasseduel Rijnsburgse Boys - Spakenburg moeten opnieuw worden gespeeld. Dat meldt de KNVB vandaag. Bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag vergat de scheidsrechter Spakenburg-aanvaller Danny van den Meiracker in de 81e minuut van het veld te sturen nadat hij zijn tweede gele kaart had ontvangen.

Het bestuur amateurvoetbal van de voetbalbond beroept zich op een beslissing van de FIFA. Die bepaalde dat beslissingen van de arbiter aan te vechten zijn als hij te kort of te lang heeft laten spelen, de verkeerde speler rood heeft gegeven of te veel spelers van een of beide ploegen in het veld heeft laten staan. Ook het niet van het veld sturen van een speler hoort bij die situaties.

De wedstrijd moet nu worden uitgespeeld vanaf het moment dat Van den Meiracker naar de kant had moeten worden gestuurd. Op dat moment stond Spakenburg met 1-0 voor. Dat was ook de eindstand. Een datum voor de miniontmoeting is nog niet vastgesteld.