Zwols café verbiedt telefoonrage Wordfeud

In een café in Zwolle mag niet meer 'gewordfeud' worden. Door het populaire spelletje Wordfeud, een soort scrabble dat op mobiele telefoons en tablets wordt gespeeld, is het niet meer gezellig in de kroeg.

"Het loopt echt de spuigaten uit", zegt eigenaresse Elles Hetebrij van café Hete Brij vrijdag in de Stentor. "Soms zit de hele bar vol met mensen die Wordfeud spelen. Er wordt niet meer gesproken, er is geen interactie met de barman. Ook tot zijn grote ergernis."

Hetebrij stelt dat verslaafden het spelletje maar thuis moeten spelen. "Hier zit je in een bruin café waar het gewoon gezellig moet zijn. Als iedereen dan met elkaar of met vreemden, zwijgend woorden probeert te bedenken, dan blijft er van gezellige interactie niets meer over."

Bezoekers mogen overigens wel scrabbelen in het café. "Dat doe je samen. Dan blijft het sociale aspect van een bruin café overeind."

Wordfeud kan sinds april worden gedownload voor onder meer iPhones en telefoons met het besturingssysteem Android. Het is vooral sinds enkele weken razendpopulair. Spelers kunnen zelf een tegenstander kiezen of tegen een onbekende spelen. Binnen 72 uur moeten zij een nieuw woord verzinnen.

Op FOK! blijven spelers van Wordfeud overigens gewoon welkom. We hebben zelfs een competitie op ons forum.