The Social Network-actrice in remake Oldboy

Rooney Mara is gevraagd voor de vrouwelijke hoofdrol in de remake van regisseur Spike Lee van de Koreaanse actiethriller Oldboy. De 26-jarige actrice is vooral bekend van de Facebook-film The Social Network en haar hoofdrol in de nog te verschijnen Amerikaanse remake van de Millennium-film The Girl with the Dragon Tattoo. Dat schrijft de Canadese filmsite Twitch Film.

Old Boy gaat over een gewone man die wordt ontvoerd en opgesloten. Hij heeft geen idee waarom en door wie. Hij weet alleen dat zijn vrouw en dochter zijn vermoord, en dat hij de hoofdverdachte is. Vijftien jaar later wordt hij plotseling vrijgelaten, met niets dan een portemonnee en mobiele telefoon. Hij wordt gebeld om uit te zoeken wie hem zijn gezin en vijftien jaar van zijn leven heeft afgenomen.

Josh Brolin heeft al getekend voor de mannelijke hoofdrol en de geruchten gaan dat Christian Bale is benaderd voor de schurkenrol. Mara zou de rol spelen van de enige persoon die Brolins personage wil helpen. In het origineel is deze zogeheten Mido een sushiverkoopster, maar Lee lijkt van plan de personages in een westers jasje te steken.

De première van Oldboy staat gepland voor volgend jaar.