Mercedes GP trekt Costa en Willis aan

Mercedes Grand Prix heeft de technische staf voor volgend seizoen versterkt met Aldo Costa en Geoff Willis. Beiden moeten er voor zorgen dat de Duits/Britse renstal weer races gaat winnen, zoals in 2009 toen het team onder de naam Brawn GP beide wereldtitels greep.

Costa komt over van Ferrari waar hij jarenlang aan de Formule 1-bolides heeft gewerkt. De Italiaan was met name succesvol in de periode dat Michael Schumacher bij het team de successen aaneen reeg. Eerder dit jaar werd hij slachtoffer van de technische herstructurering bij Ferrari, waarna de technisch directeur naar een andere afdeling werd overgeplaatst. Costa hield de eer aan zichzelf en zal nu bij Mercedes als hoofdengineer aan de slag gaan.

Willis werkte in het verleden bij BAR en Red Bull voor hij vorig seizoen als adviseur bij HRT neerstreek. Daar vertrok de Brit, omdat hij volgens de geruchten geen toekomstperspectief meer zal vanwege de beperkte financiële middelen. Bij Mercedes gaat hij nu aan het werk als hoofd technische zaken.

"Geoff is een respectabel man met zijn twintig jaar ervaring. En ik heb jaren met Aldo gewerkt en ik weet dat hij toewijding en ervaring met het winnen van kampioenschappen met zich meebrengt. Het bouwen van een winnend team is een enorme uitdaging en we streven dat niveau nu na. Met een sterke technische staf, onder leiding van Bob Bell, hebben we de best mogelijke basis," zei teambaas Ross Brawn.