Politie heeft handen vol aan dreigtweets

Veel pubers bezorgen de politie overuren door via Twitter te dreigen hun school op te blazen of docenten te vermoorden. Rechercheteams hebben hun handen vol om de vele dreigtweets te onderzoeken. De laatste maanden is het aantal rechercheonderzoeken naar de bedreigingen explosief toegenomen, schrijft het AD vrijdag.

De Raad van Korpschefs roept ouders en scholen op te helpen bij voorkomen van dreigtweets. Zij moeten jongeren beter duidelijk maken dat bedreigingen ernstige gevolgen hebben.

"We doen een moreel appel op ouders en scholen een oogje in het zeil te houden. Het aantal meldingen neemt toe en het tijdsbeslag voor de politie ook", zegt Jelle Egas van de Raad van Korpschefs. Volgens hem denken te veel ouders dat hun kinderen dat niet doen.

Volgens Walter Welting van politiebond ANPV is het niet mogelijk om niet alle berichten serieus te nemen. "Natuurlijk zullen er loze dreigementen tussen dit soort berichten zitten, maar je kunt nu eenmaal niets uitsluiten. Er hoeft maar een gek tussen te zitten", zegt hij.

Politiekorpsen krijgen binnenkort nieuwe instructies over hoe zij om moeten gaan met bedreigingen via internet. "Met deze handleiding hebben de korpsen meer duidelijkheid hoe zij kunnen optreden", zegt Egas.


Politie heeft handen vol aan dreigtweets (Foto: Novum)