Ruim twintig arrestaties rond duel Twente

De politie heeft donderdag in Enschede rondom het duel van FC Twente tegen het Poolse Wisla Kraków 24 mensen aangehouden. Het gaat om 22 Poolse supporters en twee fans van FC Twente. Elf Poolse fans werden opgepakt op de Burgemeester Edo Bergsmalaan, omdat zij messen bij zich hadden, meldt de politie.

Verder weigerden drie supporters van Kraków te luisteren naar de politie, hadden een aanhanger van de Poolse club en een aanhanger van FC Twente geen identiteitsbewijs bij zich en gooiden een fan van FC Twente en twee van Kraków stenen naar de mobiele eenheid. Vier supporters van Kraków werden opgepakt omdat ze vermoedelijk valse toegangskaarten bij zich hadden.

De politie stelt dat het in Enschede ondanks het duel rustig is gebleven. Ongeveer 650 Poolse supporters waren naar de Twentse stad afgereisd. Er zijn geen supportersgroepen met elkaar op de vuist gegaan.

Vanwege de wedstrijd was de binnenstad van Enschede en de omgeving van de Grolsch Veste door de burgemeester aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Daardoor mocht de politie na een bevel van de officier van justitie preventief fouilleren.