[EL] Uitslag Rapid Boekarest - PSV

PSV heeft de koppositie gepakt in groep C van de Europa League. De Eindhovenaren wonnen in Roemenië met 1-3 van Rapid Boekarest en zijn nog als enige zonder puntverlies in de poule. De goals werden gemaakt door Bouma, Toivonen en Matavz.

De Eindhovenaren begonnen sterk aan de wedstrijd, al was de eerste kans voor de Roemenen. Pancu schoot echter hoog over. Daarna bleef PSV dicteren, tot het doelpunt van Rapid Boekarest. Alexa werkte na een klein half uur een corner binnen.

Het tempo van het spel ging na de goal omlaag, maar PSV bleef de sterkste ploeg in het stadion waar in mei ook de finale van de Europa League zal worden afgewerkt. Het leidde vlak voor rust tot de gelijkmaker, nadat Bouma een vrije trap van Strootman binnen tikte.

Na rust toonden de Roemenen wat meer initiatief, maar was de grootste kans na een kwartier voor PSV. Bouma zijn inzet bij een corner werd van de lijn gehaald. PSV wist niet meer het spel op te pakken van wat zij in het eerste kwartier lieten zien, terwijl ook Rapid weinig wist te creëren.

Vlak voor tijd sloeg PSV alsnog toe. Het was weer Strootman die een perfecte pass afleverde en Toivonen wist knap achterwaarts binnen te koppen. In de blessuretijd maakte Matavz zelfs nog de 1-3, nadat hij was vrijgespeeld door Mertens. Door de winstpartij nam PSV de leiding in groep C.