Nick en Simon grote winnaars Buma NL Awards

Nick en Simon hebben donderdag twee Buma NL Awards in ontvangst mogen nemen. Het duo won in de categorie beste single met het nummer Vlinders. Ook werden zij verkozen tot beste groep.

Glennis Grace werd gekroond tot beste zangeres, al kon zij niet aanwezig zijn bij de show. De award voor beste zanger ging naar Gerard Joling. Mike en Colin mochten de prijs voor beste nieuwkomer in ontvangst nemen. Zij werden bekend met het nummer De Klok Tikt Door. Django Wagner kreeg een award voor het beste album.

Gerard Joling werd ook geëerd met de eerste Sena Entertainment Award. De rechtenorganisatie voor artiesten en producenten maakte dinsdag bekend dat deze prijs wordt toegekend aan Joling. De zanger is gekozen, omdat hij volgens Sena 'een van de meest veelzijdige artiesten van Nederland' is.

Ook George Baker werd in het zonnetje gezet. De 66-jarige zanger kreeg de Troskompas Oeuvre Award. Hij kreeg deze uit handen van de winnaar van vorig jaar, Peter Koelewijn.

Optredens werden verzorgd door onder anderen Jan Smit, Thomas Berge en Gerard Joling. De presentatie was in handen van Monique Smit en Tim Douwsma De show werd live uitgezonden via de digitale zender Sterren24. Een samenvatting is zaterdag 8 oktober te zien op Nederland 1.