Leraar verkracht 15 meisjes om 'educatieve redenen'

Een Japanse rechtbank heeft vandaag ene Alan Neil Lamph voor 18 jaar op water en brood gezet. De leraar Engels heeft namelijk maar liefst vijftien jonge schoolmeisjes ernstig misbruikt. Hij is zich echter van geen kwaad bewust: het zou namelijk goed zijn voor hun educatie.

De 71-jarige leraar van Amerikaanse origine heeft maar liefst zes jaar zijn gang kunnen gaan. In die jaren heeft hij twee meisjes van 11 en 12 jaar daadwerkelijk verkracht. Dertien andere meisjes, in de leeftijd van 9 tot 16 jaar, werden op verschillende manieren seksueel misbruikt. Ook heeft hij naaktfoto's van zijn slachtoffertjes genomen.

Lamph houdt bij hoog en laag vol onschuldig te zijn en niets kwaad in de zin te hebben gehad. "Ik heb hen slechts verkracht en gefotografeerd omwille van hun educatie en karakterontwikkeling", zo luidt de verdediging van deze pedoleraar. De meisjes zouden zelfs hebben ingestemd met de seks, en aangezien hij slechts wilde dat zij goede leerlingen zouden zijn, deed hij niets illegaals zo meent hij.

De rechtbank was echter niet overtuigd van het verhaal van de leraar. "Hij had zeer kwade bedoelingen die niets te maken hebben met onderwijs", zo luidde het oordeel. "Hij heeft een zeer slechte invloed gehad op ontwikkeling van deze meisjes." Een gevangenisstraf van 18 jaar leek de rechter dan ook een gepaste straf.