Achttien doden bij crash Indonesië

Bij de crash van een klein passagiersvliegtuig in het westen van Indonesië zijn mogelijk achttien mensen omgekomen. Dat heeft het Indonesische ministerie van vervoer donderdag gezegd.

Het toestel van het type Casa C-212 verloor halverwege de vlucht van Noord-Sumatra naar Atjeh de verbinding met de verkeersleiding. Niet veel later zond het vliegtuigje een noodsignaal uit en verdween van het radarscherm.

Inwoners van het bergdorp Bahorok berichtten dat het is neergestort. "Ik zag iets ongebruikelijks", zei ooggetuige Agus. "Een rokend vliegtuig cirkelde erg laag tot het uit het zicht verdween."

Een verkenningsvliegtuig vond het wrak even voorbij Bahorok. Het oogde volgens het ministerie van vervoer nog vrijwel intact, maar van de inzittenden was geen spoor te bekennen.

Aan boord van het verongelukte toestel waren vier bemanningsleden en veertien passagiers, onder wie vier kinderen. Reddings- en bergingsteams haastten zich naar het toneel van de ramp, maar kampen in het ontoegankelijke gebied met hevige regenval.


Achttien doden bij crash Indonesië (Foto: Novum)