[EL] FC Twente - Wisla Kraków

FC Twente heeft vanavond tijdens de tweede groepswedstrijd in de Europa League uitgehaald naar Wisla Kraków. De ploeg van trainer Robert Maaskant ging met maar liefst 4-1 onderuit. Marc Janko was de gevierde man aan de zijde van de Tukkers. Hij scoorde namelijk twee keer.

FC Twente liet in de eerste helft een paar steekjes vallen. Zo kwam Wisla Kraków, waar Kew Jaliens en Michael Lamey in de basis begonnen, na negen minuten al op voorsprong door een doelpunt van David Biton. Hij wist doelman Nikolay Mihaylov met een zondagsschot te verschalken. De Tukkers waren echter veel sterker en kwamen nog voor de thee op voorsprong.

Eerst was het Luuk de Jong, die een kopbal tot doelpunt wist te promoveren. In de extra tijd van de eerste helft zette Janko, die aanvankelijk een paar grote mogelijkeden om zeep hielp, zijn ploeg op voorsprong.

Na de pauze ging FC Twente verder met waar het in de eerste helft eindigde; scoren. Janko maakte in de 52e minuut zijn tweede treffer van de wedstrijd en gooide het duel daarmee op slot. In de slotfase tekende ook Willem Janssen nog voor een doelpunt. De score had overigens nog hoger uit kunnen vallen, maar Emir Bajrami raakte tweemaal de lat.