iPad wordt digitaal speelgoedkleed

Kinderen kunnen binnenkort met echte speelgoedautootjes games spelen op de iPad. Dat kan met de Cars 2 Appmates die Disney dinsdag heeft onthuld. Figuurtjes uit de animatiefilm Cars zijn in de winkel te koop en kunnen gebruikt worden voor racegames op de Apple-tablet.

Cars 2 Appmates is het eerste digitale bordspel van Disney. Het spel laat gamers rijden door Radiator Springs of races rijden op de wedstrijdbaan. Voor elk autootje zijn unieke opdrachten in het spel verwerkt. De technologie die Disney voor het speelgoed en de applicatie gebruikt, kan ook toegepast worden op andere tekenfilmseries.

Het combineren van fysiek speelgoed met games lijkt een nieuwe trend te worden. In de herfst komt Activision met de game Skylanders Spyro's Adventure. De speelgoedpoppetjes bij het spel hebben een chip, waardoor ze via een speciale lezer in het spel geladen worden. Omdat alle data op de chip wordt opgeslagen, kunnen kinderen hun gamepersonage gemakkelijk meenemen naar vrienden.

Het speelgoed voor Cars 2 Appmates kan, in tegenstelling tot de draakjes van Skylanders Spyro's Adventure, geen extra data opslaan. In oktober komen vier speelgoedauto's op de markt met elk een unieke 'vingerafdruk'. De iPad herkent de auto's via het aanraakscherm. De software voor de iPad is gratis te downloaden.


iPad wordt digitaal speelgoedkleed (Foto: Novum)