[CL] Uitslag Real Madrid - Ajax

Ajax heeft vanavond de eerste nederlaag geleden in de groepsfase van de Champions League. Real Madrid won in het eigen Santiago Bernabeu met 3-0 van de Amsterdammers en blijven daardoor ongeslagen. Cristiano Ronaldo en Kaká wisten voor rust te scoren. Benzema wist dit na rust te presteren. Ajax kreeg een aantal kansen op een doelpunt, maar Iker Cassillas hield met knappe reddingen zijn doel schoon.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Ajax. De bal kwam voor de voeten van Derk Boerrigter en hij schoot de bal richting de rechterhoek. Cassillas bleek al wakker te zijn en pareerde het schot van de aanvaller van Ajax. De Amsterdammers bleven agressief jagen op de bal, maar zagen aan de andere kant Karim Benzema een grote kans missen. De Fransman kreeg de bal op elf meter aangespeeld, werd door niemand lastiggevallen en had de hoek voor het uitkiezen. De spits schoot de bal echter net naast. Niet lang daarna kreeg Ajax opnieuw een mogelijkheid. Miralem Sulejmani en Kolbleinn Sigthórsson mochten door op Cassillas, maar de Spaanse doelman wist opnieuw knap redding te brengen.

Vervolgens was het aan Ajax-doelman Kenneth Vermeer te danken dat de Amsterdammers de nul hielden. Hij pareerde schoten van Christiano Ronaldo en opnieuw Benzema. Na een klein half uur spelen opende Real Madrid toch de score. De Spaanse ploeg speelde een counter prachtig uit. Cristiano Ronaldo was de regisseur van de counter en vervolgens ook de afmaker; 1-0. Na de openingsgoal probeerde Ajax opnieuw de aanval te zoeken, maar het was Real Madrid dat kort voor rust opnieuw tot score kwam. Cristiano Ronaldo bediende de bal bij Kaká en de Braziliaan wist op zijn beurt met een bekeken schot Vermeer te passeren. De Ajax-doelman was in de slotminuut van de eerste helft wel alert bij een poging van opnieuw Cristiano Ronaldo. Daardoor ging Ajax met een 2-0 achterstand de rust in.

Cristiano Ronaldo passeert Kenneth Vermeer; 1-0 (Foto: Pro Shots)

Na rust was het Real Madrid dat beter uit de startblokken kwam. Xabi Alonso wist na vier minuten spelen met een prachtige crosspass de bal af te leggen bij Álvaro Arbeloa. Via Kaká belandde de bal bij Benzema, die ditmaal wel de bal tussen de palen kreeg; 3-0. Kort na het doelpunt besloot Ajax-trainer Frank de Boer om de tegenvallende Theo Janssen te wisselen voor de meer verdedigend ingestelde Enyong Enoh. Dit wierp zijn vruchten af, want Ajax kwam vervolgens een aantal keren op de helft van Real Madrid. Zo schoot Christian Eriksen vanuit een spaarzame kans maar net naast het vijandelijke doel. De Madrilenen wachtten op een foutje van Ajax en profiteerden hier halverwege de tweede helft via Kaká bijna van. De Braziliaan schoot de bal maar net naast het doel van de kansloze Vermeer.

Ajax bleef op zoek gaan naar de 3-1 en kreeg een kans via Boerrigter. De aanvaller aarzelde te lang en zag zijn schot gesmoord. De bal kwam vervolgens wel bij Sigthórsson, maar de Ijslandse spits stond buitenspel. Een kwartier voor tijd kende Real Madrid toch een tegenvaller. Benzema moest met een blessure het veld verlaten. Tien minuten voor tijd mocht Jan Vertonghen, na een sterk blok van Sigthórsson, alleen op Casillas af. De jonge Rafael Varane blokte het schot van de Belgische verdediger. Diezelfde Vertonghen was vervolgens opnieuw zeer dichtbij een treffer. Vanuit een vrije trap van Eriksen kopte hij van dichtbij op doel, maar met een prachtige redding hield Cassillas zijn doel opnieuw schoon. Ook invaller Thulani Serero kreeg een kans op 3-1, maar het schot van de Zuid-Afrikaanse parel werd gestopt door Cassillas.