Final Fantasy-merk zwaar beschadigd door FFXIV

Met een gemiddelde van 49 op Metacritic en oorverdovende klachten van fans heeft deel XIV van de beroemdste JRPG-serie het zwaar te verduren. Sinds de release op september 2010 is Square Enix hard aan het werk om de MMORPG weer op de rails te krijgen.

Square Enix-baas Yoichi Wada gaf in een persconferentie in Tokyo toe dat de slechte kwaliteit van Final Fantasy XIV schade aan de serie heeft toegebracht: "The Final Fantasy brand has been greatly damaged."

Als gevolg van de kritiek zijn de maandelijkse kosten afgeschaft en zijn er een hele reeks aan updates uitgebracht. De game is volgens fans echter nog steeds niet van topkwaliteit, iets waar Wada zich ook van bewust is, "We'll continue with our reform work, which basically amounts to fully redoing the game, and hope to revive the FFXIV that should have been released."

Wada sprak ook over de Dragon Quest-serie. Vele fans maken zich namelijk zorgen dat alle toekomstige games een online-focus zullen hebben. "We're not making them all online," stelde de SE-president, "we'll continue with a variety of developments, offline included."

ffxiv