Christopher Plummer verleent stem aan Skyrim

De 82-jarige acteur Christopher Plummer verleent zijn stem aan het rollenspel The Elder Scrolls V: Skyrim. De acteur die in 1965 de rol van kapitein Von Trapp speelde in de Sound of Music is een van de zeventig acteurs die in totaal zestigduizend regels dialogen hebben ingesproken. Dat heeft uitgever Bethesda dinsdag bekendgemaakt.

Plummer werkte al eerder mee aan animatiefilms. In 2009 sprak hij de stem in van een gestoorde professor in de animatiefilm Up. Naast Plummer werken zijn leeftijdsgenoot Max von Sydow, bekend van onder meer Minority Report, en de 55-jarige actrice Joan Allen mee aan het spel.

Naast deze mensen spreekt voormalig Miss USA en Wonder Woman-actrice Lynda Carter een stem in. Michael Hogan (Battlestar Galactica) en Vladimir Kulich (Smoking Aces) deden een duit in het zakje.

Het verhaal van The Elder Scrolls V: Skyrim is nauw verbonden met eeuwenoude draken. Sommige mensen bezitten drakenbloed. Zij hebben als taak het kwaad voor altijd weg te houden uit Skyrim. Dit gaat natuurlijk op een gegeven moment fout, waardoor draken de wereld weer over dreigen te nemen.

The Elder Scrolls V: Skyrim is een rollenspel dat eind oktober op de markt moet komen. Het spel is gemaakt voor Windows, Xbox 360 en PlayStation 3. De makers van de game hebben de Zweedse gamestudio Mojang voor het gerecht gedaagd vanwege een digitaal kaartspel met de naam Scrolls. De naam van het spel zou verwarring veroorzaken met de rollenspelserie The Elder Scrolls.


Christopher Plummer verleent stem aan Skyrim (Foto: Novum)