Cancellara: "Moet wat veranderen voor volgend jaar"

Fabian Cancellara behaalde tijdens het afgelopen wereldkampioenschap een bronzen medaille op zijn geliefde tijdrit en werd vierde in de wegrit. In de laatstegenoemde koers moest hij André Greipel enkele milimeters voor hem laten in de massasprint. De Zwitser was na afloop niet geheel tevreden

"Ik heb geen medaille en ben dus niet tevreden, dat is normaal," aldus Cancellara op de website van zijn ploeg. "Ik ben geen liefhebber van sprints, maar ik kan er mijn mannetje in staan. Ik wist dat ik een medaille kon pakken. Ik heb mijn ambities, en dus is een vierde plaats moeilijk te accepteren. Ik heb een hart voor de sport, wil altijd alles geven. Dan is het normaal dat ik niet blij ben als ik verslagen wordt."

"Over een tijdje zal ik tot de conclusie komen dat ik blij kan zijn met datgene wat ik hier gepresteerd heb. Ik had een slechte dag tijdens de tijdrit en een goed tijdens de wegwedstrijd. Derde en vierde zijn goede klasseringen, al zijn het geen prestaties die men zich zal herrinerren."

In vergelijking met 2010 viel het jaar van Spartacus enigszins tegen. Zo werd er geen grote klassieker gewonnen, maar werd hij wel tweede in Milaan - San Remo en Parijs Roubaix. Daarnaast werd hij ook nog derde in de Ronde van Vlaanderen. "Ik heb een hoop goede prestaties neergezet, maar geen belangrijke overwinningen behaald. Het was geen slecht jaar, maar er miste iets. Ik ga nu goed rusten en nadenken over wat ik moet veranderen om volgend jaar weer te winnen."