sc Telstar prijkt op shirt De Graafschap

De Graafschap speelde afgelopen weekend voor het eerst met DRAN.nl op de borst. In het logo zijn de namen van sponsoren verwerkt, die een kleine bijdrage aan de club hebben geleverd. Het initiatief werd enkele weken geleden wereldkundig gemaakt.

Eerder vandaag kreeg De Graafschap het bericht dat de naam van Telstar, uitkomend in de Jupiler League, in de komende periode ook in het logo verwerkt zal worden. "Wij houden van De Graafschap daarom doen we dit", liet Pieter de Waard, directeur van De Witte Leeuwen, weten.

"Jullie zijn een authentieke en warme club, dat is wat wij ook willen zijn. In het verleden mochten we de warmte van jullie supporters proeven. Denk alleen al aan het onthaal dat de Witte Leeuwen op De Vijverberg kregen na het enorme verlies van Luciano van den Berg. Afgelopen week was dat alweer 6 jaar geleden. Véél succes met jullie jaloersmakende actie!"

Met dat laatste refereerde De Waard naar de dood van Van den Berg, die op 17 september 2005 om het leven kwam bij een ongeluk. Een dag voor zijn tragische dood speelde hij zijn eerste officiële wedstrijd voor Telstar tegen FC Zwolle. Het weekend na het ongeval speelde de ploeg uit Velsen tegen De Graafschap. Op diezelfde dag werd hij begraven en werd voor aanvang van het duel op de Vijverberg één minuut stilte in acht genomen.