Onderzoek naar criminaliteit op 'explosiestrand'

Een onderzoek moet uitwijzen of het er op het strand van Ritthem, bij Vlissingen, al langer sprake is van criminaliteit en overlast. Tot het onderzoek is besloten door burgemeester van Vlissingen René Roep. Een betonnen caisson op het strand vloog vrijdag de lucht in toen een zeer zwaar explosief ontplofte.

De ontploffing van het caisson veroorzaakte een diepe krater. Betonnen brokstukken kwamen honderden meters verderop terecht. Het is onduidelijk of iemand de betonnen funderingsconstructie moedwillig heeft opgeblazen. De ontploffing is in ieder geval niet veroorzaakt door een bom uit de Tweede Wereldoorlog, zoals aanvankelijk werd geopperd.

De burgemeester wil nu helderheid in welke mate op het strand onrechtmatige dingen gebeuren. Een woordvoerder van de gemeente kon niet direct vertellen hoe het onderzoek gaat plaatsvinden. Ook is niet bekend wanneer het resultaat beschikbaar moet zijn.

De politie liet maandagmiddag weten dat onderzoek wordt gedaan in een stuk bos bij het strand van Ritthem. Gezien de kracht van de explosie vermoedt de politie dat ook daar nog sporen zijn te vinden.