Rabobank start vrouwenploeg met Marianne Vos

Rabobank heeft zijn zinnen gezet op Marianne Vos. De bank wil, met het oog op de Olympische Spelen van 2012 een wielerformatie rond Nederlands succesvolste wielrenster opzetten. Dat meldde De Telegraaf vandaag.

Volgens de krant is Rabobank bereid een flink bedrag neer te leggen om in het vrouwenwielrennen te stappen. Daarmee volgt de bankenformatie het voorbeeld van andere profteams als HTC-Highroad en Garmin-Cérvelo die eveneens een vrouwentak hebben.

Rabobank is sinds 1996 verbonden aan de wielerploeg van de mannen.

Update 19:30 uur

Rabobank stapt met ingang van volgend seizoen in het vrouwenwielrennen. De damesploeg zal worden gebouwd rond meervoudig wereldkampioene Marianne Vos. Naast Rabobank treden Interpolis en Giant toe als sponsor.

Vos rijdt dit seizoen voor Nederland Bloeit. De huidige structuur van die ploeg blijft bestaan, ook ploegleider Jeroen Blijlevens stapt over naar Rabobank. De komende weken worden de plannen verder uitgewerkt. De samenwerking wordt aangegaan voor zeker twee jaar.

Volgens Harold Knebel, algemeen directeur van Rabobank wielerploegen, is de sponsoring van een vrouwenploeg een logische stap. "We zijn al langere tijd in gesprek", zegt hij op de website van Rabosport. "Dit was het juiste moment Marianne en haar team te ondersteunen gezien de onduidelijkheid omtrent het voortbestaan."

De vrouwenploeg wordt de vierde tak waar de bank zijn naam aan verbindt. Naast de profploeg is er ook een beloftenteam en een offroadteam voor mountainbikers en veldrijders.

'Rabobank wil vrouwenploeg rond Vos'
'Rabobank wil vrouwenploeg rond Vos' (Foto: ANP)