Gameloft brengt iPad-spellen uit op Sony-tablets

Sony gaat de strijd aan met de iPad. Het hardwarebedrijf heeft namelijk gamestudio Gameloft gestrikt om enkele van zijn spellen om te bouwen voor de nieuwe tablets van Sony. Dat heeft Gameloft bekendgemaakt. De gamestudio is verantwoordelijk voor bekende spellen voor de iPhone en iPad, waaronder de racegameserie Asphalt en de voetbalreeks Real Football.

De Sony Tablet P en Sony Tablet S zijn sinds begin deze maand te koop in Europa. Beide apparaten werken op het besturingssysteem Android. Gameloft maakt al spellen voor telefoons die werken op Android, waaronder spellen die nu naar de tablets van Sony komen.

Tot op heden is Gameloft vooral succesvol als producent van diverse iPhone- en iPad-spellen. Vorig jaar maakte het gamebedrijf 13,6 miljoen euro winst over een omzet van 141 miljoen euro.

De gamestudio zet vijf spellen over voor de twee tablets van Sony, namelijk Asphalt 6: Adrenaline HD, NOVA 2: Near Orbit Vanguard Alliance HD, Spider-Man: Total Mayhem HD, Real Soccer 2011 HD en Green Farm HD. Wanneer en voor welke prijs de spellen te downloaden zullen zijn, is niet bekend.


Gameloft brengt iPad-spellen uit op Sony-tablets