Alonso: "Heb 120 procent gegeven in kwalificatie"

Fernando Alonso moest vandaag in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore genoegen nemen met een vijfde plaats. De Spanjaard het met de Ferrari het hele circuit nodig om 1.44,879 te rijden, meer zat er volgens hem niet in. Teamgenoot Felipe Massa eindigde een plaats lager.

"Ik ben wel tevreden met deze kwalificatie. Het was waarschijnlijk mijn beste Q3-ronde van het hele jaar. Ik gaf 120 procent, nam veel risico, maar alleen op die manier kon ik voor de beste posities vechten. Met een normale ronde was ik min of meer op dezelfde positie geëindigd, maar op meer dan een halve seconde van de McLarens, in plaats van een tiende. Dit is meestal een zware race voor het materiaal en meestal is de safety car van de partij, dus we zien het allemaal wel. Ik denk dat een podium moet kunnen," zei Alonso die naast de McLarens ook de Red Bulls weer voor zich moet dulden.

Teamgenoot Massa had nog wel een puntje van kritiek op McLaren. "Zesde is niet waar we voor gingen, maar we moeten het accepteren. De race zal ook zeker niet makkelijk worden; de banden slijten snel en we moeten ons zo goed mogelijk aanpassen. We doen het hier zeker beter dan in Monza. Ik snap overigens niet waarom Hamilton in de outlap van Q3 zo nodig iedereen moest passeren. Niemand is gebaat bij dat soort gedrag."