Foto's verdachten Kuiprellen niet op schermen

De foto's van verdachten van de rellen bij De Kuip in Rotterdam vorige week zaterdag komen voorlopig niet op billboards in de stad te staan. Dat meldt een politiewoordvoerder zaterdag.

Van de verdachten van wie eerder deze week vijf foto's werden vrijgegeven, hebben zich er inmiddels drie gemeld. Aangezien er daarmee twee over zijn, is het plaatsen van deze foto's een te zwaar middel, zo heeft het Openbaar Ministerie volgens de politiewoordvoerder geoordeeld.

Besloten is nu vier nieuwe foto's te plaatsen. Afhankelijk van de reactie op de nieuwe foto's en de twee foto's die al op onder meer de website van de politie staan, wordt later opnieuw gekeken of er foto's op billboards komen.

Feyenoord-hooligans probeerden vorige week zaterdag het Maasgebouw te bestormen uit protest tegen het beleid van de club. Agenten voelden zich genoodzaakt hun dienstwapen te trekken en konden de relschoppers maar ternauwernood buiten de deur houden.

Eerder deze week meldde de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb dat foto's van verdachten mogelijk op grote beeldschermen in Rotterdam worden geplaatst. De politie gaf donderdag, toen de eerste vijf foto's van verdachten werden gepubliceerd, aan dat de afbeeldingen mogelijk dit weekend op schermen in de stad zouden komen te staan.