[Premier League] Van Persie bezorgt Arsenal simpele zege

Arsenal heeft een week na de nederlaag tegen hekkensluiter Blackburn Rovers het blazoen weer een beetje opgepoetst. In het Emirates Stadium werd Bolton Wanderers overtuigend met 3-0 verslagen. Robin van Persie maakte de eerste twee doelpunten, in de slotfase zorgde Alexandre Song voor het slotakkoord.

Van Persie opende kort na rust op aangeven van Aaron Ramsey de score, twintig minuten voor tijd maakte hij er dankzij een assist van Theo Walcott van dichtbij 2-0 van. Bolton speelde toen door een rode kaart voor David Wheater al enige tijd met tien man. Vijf minuten voor tijd kreeg Van Persie een publiekswissel.

Arsenal verlaat door de zege de onderste regionen in de Premier League. De ploeg van trainer Arsène Wenger klimt van de zeventiende naar de twaalfde plaats, op negen punten van koploper Manchester United.

Chelsea verstevigde zaterdag de derde plaats door met 4-1 van Swansea City te winnen. Newcastle United staat knap vierde. Dankzij drie goals van Demba Ba won de ploeg van de Nederlandse keeper Tim Krul met 3-1 van Blackburn Rovers.

Rafael van der Vaart had een belangrijk aandeel in de 2-1 zege van Tottenham Hotspur bij Wigan Athletic. Hij opende al na drie minuten de score, waarna Gareth Bale er 0-2 van maakte. Mohamed Diamé deed iets terug namens Wigan, waar Patrick van Aanholt in de basis stond en Ronnie Stam de tweede helft meespeelde.