Team Lotus: nog geen besluit over naamsverandering

De baas van Team Lotus, Riad Asmat, heeft laten weten dat er nog geen besluit is genomen over de mogelijke naamsverandering van het team. Onlangs werd duidelijk dat Team Lotus de naam in Team Caterham AirAsia zou kunnen veranderen om zo een einde te maken aan de Lotus-saga.

Voor Team Lotus kan het de derde naamsverandering in korte tijd zijn. Vorig jaar werd er geracet onder de naam Lotus Racing, maar na de breuk met Group Lotus werd er verdergegaan onder de naam Team Lotus, terwijl Group Lotus instapte bij Lotus Renault GP. Hierdoor staan er dit jaar twee Lotus-teams op de grid. Als uitweg kocht Team Lotus-eigenaar Tony Fernandes dit jaar het merk Caterham op en doopte zijn GP2-team om in Team Caterham AirAsia.

"Er is nog geen besluit genomen over de naamsverandering," zei Asmat gisteren vanuit Singapore. "We zijn nog steeds Team Lotus, maar de aandeelhouders staan open voor iedere andere naam en we zien wel hoe het gaat lopen. Voorlopig maken wij nog geen aanstalten om de naam te gaan veranderen."

Naamsverandering kan voor Team Lotus een kostbare aangelegenheid worden, omdat ze met een tiende plaats in het constructeurskampioenschap veel geld krijgen uit het Concorde Agreement. Het radicaal aanpassen van de chassisnaam kan de renstal dit geld kosten, tenzij de andere elf teams hiermee instemmen.

Ook Lotus Renault GP zit met dit probleem, want Renault zou het liefst zien dat haar naam uit de teamnaam verdwijnt. Dit omdat het Franse bedrijf momenteel slechts motorenleverancier, Genii Capital de eigenaar en Group Lotus de hoofdsponsor van de renstal is. Hierdoor zal waarschijnlijk de hele winter nog onzeker blijven wat er van alle mogelijke naamsveranderingen terecht zal gaan komen.