Depay en Locadia dichterbij hoofdmacht PSV

Memphis Depay en Jurgen Locadia zijn dichterbij een plaats in de eerste selectie van PSV. Dit laat trainer Fred Rutten vandaag aan het Algemeen Dagblad weten.

"Als zij de komende maanden blijven doen wat wij van ze willen zien, kan het heel goed dat ze worden overgeheveld naar de selectie", aldus Rutten. Zowel Depay (2) als Locadia (1) troffen afgelopen woensdag, tijdens het bekerduel tegen VVSB (8-0), doel.

Bovendien wil Rutten gebruik blijven maken van de talenten, die in de lagere elftallen binnen PSV zitten. "Bij mijn komst naar PSV hebben we dit al ingezet. Talenten die zich doorontwikkelen naar het eerste elftal zien we nu weer veel meer dan na het vertrek van Guus Hiddink. Ik kan nog wel wat jongens noemen die de potentie hebben om het eerste te halen. Maar dat doe ik nog even niet."

Het lijkt mogelijk te gaan om de spelers, die afgelopen woensdag ook tegen VVSB in actie mochten komen. Eén van hen is de 20-jarige verdediger Maikel Verkoelen, die al eens op de bank zat bij het duel tegen RKC Waalwijk (1-0) en tegen het Oostenrijkse SV Ried (0-0) mocht invallen.